Centre obert


BUGADERIA
CONSIGNA CO
DESPATX CO
DESPTAX CO
PERRUQUERIA CO
ROBER
SALA ESATR CO 2
SALA ESTAR
SALA POLIVALENT 1
SALA POLIVAMENT


Que és el Centre obert?

És un centre de dia per atendre a les persones que es troben en situació de sense llar de la ciutat de Lleida.


Que entenem per situació de sense llar?

Són persones que “viuen” en espais públics , o en cases ocupades, pensions barates, habitacions llogades en pisos compartits al marge de la legalitat,en habitatges que no reuneixen les condicions mínimes d’habitabilitat (sense aigua, llum, cuina, ...) o en llocs cedits per amics o familiars sense cap seguretat de continuïtat i de vegades de manera involuntària. Moltes de les persones que atenem també poden presentar altres problemàtiques afegides com: manca de cobertura de les necessitats bàsiques, addiccions, patologies mentals, trencament familiar, poques habilitats socials, malalties físiques, cap recurs econòmic, atur, dificultats de documentació .

Els requisits exigits per accedir al centre obert són mínims. Un dels interessos d'Arrels és l’acostament a aquestes persones, valorant positivament el no voler saber més que el que és estrictament necessari, com a mostra d’una acollida de baixa exigència i personalitzada. Amb el pas del temps, es va creant un clima de confiança i vinculació suficient amb l’usuari, que permet anar recollint la informació necessària pel seu seguiment. Amb tot això es pretén l’acostament a aquestes persones amb la finalitat d’afavorir la seva reinserció social (dissenyant plans de millora conjuntament amb els usuaris sense imposicions sinó fruit del consens). Amb les persones que no inicien cap procés s’intenta mantenir el referent deixant una porta oberta a iniciar processos de recuperació en un futur, però el que si que es fa és una tasca de contenció per evitar, en el que es pugui, que el deteriorament vagi en augment.


Quins serveis oferim?

Atenció social: La duen a terme dues treballadores socials en horari de matí . S’intenta fer una atenció immediata i sense limitar el temps de cada entrevista, utilitzant la relació d'ajuda com a tècnica que potencia les capacitats i la presa de decisions per part de l'usuari.

Sala d’estar: Amb la sala d’estar els usuaris disposen d’un espai de descans del carrer on poden gaudir de jocs de taula, de tertúlia entre ells o amb voluntaris i al mateix temps poden berenar. Aquest espai ens facilita el poder contactar de forma més personalitzada i anar creant vinculació. Es crea un clima de confiança a traves del tracte diari i això facilita que es puguin portar a terme intervencions més complexes i integrals.


Altres serveis: tallers terapèutics, acompanyaments, esmorzar, rober, dutxes, bugaderia, perruqueria, consigna i farmaciola.

En tots els serveis disposem del suport d’equips de voluntaris que donen un valor afegit i descarreguen a les professionals, ajudant a donar qualitat al servei.

Finalment una altra de les tasques del centre obert és la sensibilització a la resta de la ciutadania, cada cop més és demana la nostra participació en diferents actes, rebem més visites al nostre centre de gent interessada en conèixer el nostre recurs, fent les professionals un treball continu de formació sobre el terreny.ARRELS SANT IGNASI | Avda. de Madrid 7, 2n dreta 25002 Lleida | T. 973 289 000 | info@arrelssantignasi.cat